zaterdag 11 januari 2014

Tussen Kerst en Nieuwjaar

Twee cadeautjes voor Elly

In het weekend tussen Kerst en Nieuwjaar had ik de afspraak met Elly gemaakt om het Poppenhuis " The  Kendrew" op te halen bij haar. Ik had mij voorgenomen om nog iets te maken voor haar .  Eerste kerstdag had ik ineens zin om te beginnen aan het idee wat ik al eerder had uitgedacht dus een stukje borduurstof opgezocht en onder het voorbereidden van de avondmaaltijd het stukje borduurstof om geslingerd. Tweede Kerstdag was het de bedoeling dat de familie bij elkaar kwam bij mijn ouders dus had ik niet zoveel tijd maar ik heb toch de kop van de poes nog kunnen borduren. Ik had die week de vrijdag voor de hobby vrij gehouden dus heerlijk door kunnen werken er aan. Het voorbeeld wat ik had gezien op Pinterest gaf aan dat de hangende trossen met  Franse knoopjes in zijdelint werd geborduurd. Maar ja dat was geen miniatuurkussentje. Ik heb het wel geprobeerd met prachtig zijdelint wat verloopt van kleur van
het Onderhuisje en daarna ook nog met Franse knoopjes met DMC borduurgaren maar ik was niet tevreden met het resultaat. Ik heb  nu de trossen om het wat boller te laten lijken met twee draadjes borduurzijde geborduurd. De rest is met 1 draadje geborduurd.
Het opengeslagen boekje werd  in een avondje gemaakt. Ik heb hier zelf een workshop voor geschreven voor de On Line Mini Club en verschillende van dit soort boekjes al gemaakt dus dat was niet al te moeilijk maar wel met een leuk resultaat. Het is Alice in Wonderland geworden omdat Elly daar een boekdoos van  aan het maken is.


 Groetjes Helma


8 opmerkingen:

Jolinda Koek zei

Wat een leuk kussentje, Helma. Daar zal Elly blij mee zijn!

Thea van Hasselt zei

Helma een erg leuk patroontje
Thea

Kitty de Leeuw zei

zo die zal blij geweest zijn met haar prachtige kadootjes

Ineke zei

Dat is een schattig kussentje geworden, maar het boekje is ook erg leuk!

Clari zei

Wat een lief patroontje !!!
Heel mooi.


gr, CL.

Nella zei


Echt weer op z'n Helma's :-) Zo leuk!

Nienke zei

Lief cadeautje, en mooi gedaan.
Groetjes, Nienke.

Jolande zei

Wat een mooie kadootjes heb je gemaakt.

Groetjes van J.