dinsdag 26 april 2011

De B-familie

na het eerst als een breisel gedaan te hebben en na dat ik haakboekjes van manlief had gehad ben ik nu bezig om de Barbapapa familie te haken. Gelukkig had ik papa en mama alleen gebreid en eigenlijk vond ik ze niet erg lijken. Dus een herkansing was gevraagd. Ik zal er ook een korte beschrijving bijgeven:
 
Als eerste
 
Barbapapa en Barbamama
Er is geen probleem dat dit bijzondere stel niet op kan lossen. Dankzij enkele doeltreffende vormveranderingen en een onuitputtelijke fantasie, komen ze altijd uit de moeilijkste situaties... en dat alles zonder hun kalmte te verliezen! Ze staan altijd klaar om te helpen en hun goede wil kent geen grenzen. Bovendien zijn ze de vriendelijke en toegewijde ouders van zeven beweeglijke kinderen : Barbalala, Barbabenno, Barbabella, Barbabee, Barbabientje, Barbabob et Barbaborre
BarbabennoBarbabenno is blauw en hij is een groot wetenschapper.
Scheikunde, sterrenkunde en genetica hebben geen geheimen voor hem. Hij wordt wel eens te veel meegesleept door zijn wetenschappelijke passie en zijn gewaagde experimenten blijken soms een ramp te zijn. Gelukkig houdt de natuurliefhebber Barbabee hem goed in de gaten.

 
en voorlopig als laatste
Barbabee
Barbabee is geel.
Hij is een groot specialist in de natuurwetenschappen en weet alles over fauna en flora, klimaat en milieuvervuiling. Barbabee staat altijd klaar om te helpen, maar door zijn bezorgdheid voor de natuur houdt hij vaak Barbabenno tegen als die gevaarlijke wetenschappelijke experimenten uit wil voeren.
Wordt vervolgd.

2 opmerkingen:

Ingeborg zei

Ze zijn leuk, vooral die met die bij op zijn hoofd. Hoe kom je erop. En die verrekijker, goed gelukt. groetjes Ingeborg

Freubs zei

Eigenlijk moest er volgens het patroon een vogeltje op zijn hoofd maar dat lukte niet dus heb ik maar een bijtje gemaakt.