donderdag 29 augustus 2013

Nieuwe kladblogger poppenhuizen

Dag poppenhuismoeders,
Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Roely Dekker, van beroep archivaris bij TNO in Zeist en sinds 2005 gepensioneerd. Mijn hobbies zijn sieraden maken, kaarten maken, fotoboekjes maken etc. Op uitnodiging van Clari en Jolanda wil ik me bij deze ook voegen bij de groep van poppenhuisbouwers.
Ik heb al jaren wilde plannen, maar er was nog steeds niets van gekomen. Wel heb ik steeds poppenmeubeltjes gekocht, maar een huis wilde ik eigenlijk zelf bouwen. Op aanraden van Clari ga ik klein beginnen met een strandhuisje. Bij de kringloop vond ik een cd-doosje met een rolluikje, breed 16 x 27,5 cm hoog, misschien iets te klein? Ik wil er nog een puntdakje op maken en de buitenkant bekleden met triplex. De binnenkant wil ik dan wit schilderen, want nu is het erg donker.
Van Clari kreeg ik al 4 champagnedoppen waarvan ik 2 stoeltjes heb gemaakt.

 
 
Dit is'm. Mochten jullie betere ideeën hebben dan hoor ik dat graag!
groetjes van Roely

6 opmerkingen:

Margriet zei

Welkom Roely! Misschien kan je het bakje op de zijkant zetten?? Dan is het niet zo'n hoog kamertje, maar heb je wel wat meer ruimte!

Corine zei

welkom Roely ... het ideetje van Margriet is prima... als je dt doe kan je het zo ongeveer laten it zien.. kijk hier : http://www.irenespoppenhuizen.nl/meer.php?id=2&tekstid=41

Kitty de Leeuw zei

welkom Roely als je hier bezig bent zal je zien dat er altijd wel iemand je kan helpen.Veel plezier met de hobby en dat we maar veeeel leuke foto,s mogen zien

Nienke zei

Hallo Roely. Welkom hier. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden.
Groetjes, Nienke.

Clari zei

Ha Roely,......Welkom bij de club.

Lijkt me een leuk idee dat cd doosje.
maar Margriet heeft gelijk, lekker op de lange kant Zetten en misschien het rolluikje er uit slopen en een voor geveltje maken met twee open slaande deuren.
En als je weer een stukje verder bent, plaats je dan weer een foto dan kunnen we de bouw volgen.

groetjes Clari.

Jolande zei

Welkom Roely, het is je dus gelukt om iets te plaatsen.
Fijn, want nu kunnen we mee gaan genieten van wat je allemaal gaat maken.
En staat het kastje inmiddels al op z'n kant? :-)