woensdag 26 juni 2013

Shaker project: Wandrekje 1:24

Tijdens onze vorige knutselavond, toen het idee van het Shakerhuis net ontstaan was, zijn we begonnen met een makkelijk werkje. Willem had alles al voorgetekend zodat we alleen nog maar hoefden te zagen en te schuren. Hier is door Willy en Willem al eerder over geschreven.

Omdat ik op mijn eigen blog al aangegeven had de overstap te willlen maken naar een 1:24 Shaker project, wilde ik dit wandrekje overnieuw maken. Nu niet met een gewone zaag, maar met een figuurzaagje. Dit is echt lastig, omdat je toch niet zo recht zaagt, maar schuurpapier is heel gewillig, dus rustig het wandrekje geschuurd en met houtlijm in elkaar gezet.Terwijl het staat te drogen alvast een foto gemaakt.
Het hout ga ik beitsen. De meeste bewoners van de Shaker-gemeenschappen kozen voor Noten / Eiken / Teak. Ik wil de kijkkast straks toch meer een eigen kleur geven, dus vandaar dat ik kies voor Kersen.

Morgen komt de knutselclub weer bij elkaar, dus dan gaan we het volgende project in elkaar zetten.

7 opmerkingen:

Kitty de Leeuw zei

leuk rekje zowel 1op12 als 1op24

Jolande zei

Heel mooi die rekjes en knap dat je alles in 1:24 gaat maken.

Groetjes van J.

Henneke zei

Erg leuk !!

Ineke zei

Ik vind het erg leuk om jouw Shaker-lijn te volgen, ben er zelf ook weg van! Kersen lijkt mij een prachtige afwerking trouwens!

jeetjejanita zei

Wat knap, schaal 1:24! en ik hou van de shaker stijl, helaas ben ik zelf niet zo stijlvast en einigen al mijn projecten in een ratjetoe. Maar ach, het gaat uiteindelijk toch ook om het plezier dat je beleeft aan het creëren ;)

grtjs janita

Jolinda Koek zei

Knap gemaakt hoor, en wat klein!

Clari zei

Knap hoor,...zo klein.

gr, CL.