woensdag 23 oktober 2013

Een dekenkist

Eind vorig jaar zijn we met ons knutselgroepje begonnen, te weten Jenny, Willem, Willy en ik. Ongeveer 1x 6 a 8 wkn komen we bij elkaar. Na eerst wat kleine workshoppakketjes uitgeprobeerd te hebben met elkaar, waren we inmiddels wel aan wat groters toe.

Aan Willem werd gevraagd om iets met hout voor te bereiden.
En dat kun je wel aan Willem overlaten, want die avond gingen we een dekenkist maken. Hij had alles goed voorbereid, maar vooral het zaag-, schuur-  en lijmwerk vroeg die avond de nodige aandacht.

En ja, wat gebeurd er dan, je gaat weer over tot de orde van de dag. Kistje opgeborgen en omdat ik niet meer wist waar ik het opgeborgen had, ben ik de afgelopen weken steeds mijn kamer aan het doorzoeken geweest, waar-ie nu gebleven kon zijn.
Gelukkig vond ik vorige week nog een opbergdoos met nog af te maken spullen, en wat lag daar? ... Je raadt het al ... de dekenkist.

De kist van het weekend verder afgemaakt. Voorzien van scharnieren en nog eens goed geschuurd. Nu vond ik m wel klaar om het een beitsje te geven.

 

De kist vindt straks een definitieve plek in de slaapkamer van de directrice van de Kostschool. Maar eerst moet ik as. zaterdag nog even op zoek naar beslag voor de kist, handvaten etc.

6 opmerkingen:

Kitty de Leeuw zei

wat een prachtige kist zal de directrice blij mee zijn

Jolinda Koek zei

Hele mooi kist, Thea.

Ineke zei

Mooie kist geworden Thea en als er beslag op zit ben je weer een pronkstuk rijker!

Nico Lien zei

Ik vind het een prachtig kistje geworden, zo echt, zo reeël.
Goed gedaan hoor.

groetjes Nicolien

Nienke zei

Mooie kist geworden.
Groetjes, Nienke.

Minimax-ww zei

Het kistje is mooi geworden Thea en met beslag ziet het er uit zoals een Franse dame betaamt.

groetjes willy