donderdag 10 oktober 2013

Bell Pull Floral/Ribbon Part 1


Ik ben  tijdens het Poppenhuisweekend in September begonnen met een tweede borduurwerkje.....vandaar een tweede update van mij vandaag. Het is een schellekoord voor het hoedenwinkeltje wat  in een van de Markthuisjes komt te hangen. Het is een patroon van Nicola Mascall  en het wordt geborduurd op 32 count Silkgauze met 2 draadjes borduurzijde. Het wordt geborduurd in petitpoint  en in Tentstich . De Borduurpakketjes van Nicola Mascall  zien er zeer verzorgd en compleet uit. Alles zit erin wat je nodig hebt: zijdegaas al vastgemaakt op karton, borduurgaren, een borduurpatroon vergroot en in kleur uitgevoerd, een naald en uitleg hoe je het moet borduren en hoe het borduurwerkje afgewerkt moet worden. Zelfs het ornamentje voor het schellekoord zat erbij. Het schellekoord word 1,3 cm breed en 13 cm lang inclusief de versiering.
Het is de bedoeling dat het schellekoord op de begane grond in het winkelgedeelte komt te hangen. Er kan met het schellekoord "gescheld " worden naar de hoedenmaakster op de boven verdieping. Het kan natuurlijk zo zijn dat er toch een aanpassing op een hoedje moet komen bijvoorbeeld andere versiering of linten of hetzelfde hoedje in ander materiaal. Wel handig om dan even te kunnen schellen want in 1893 en latere jaren hadden ze nog geen telefoon of zoals nu digitale communicatie....dus onontbeerlijk in die tijd. 
Ik ben deze weken al lekker opgeschoten met het borduurwerkje....ik heb ongeveer een derde van het patroon nu geborduurd.

Groetjes Helma

10 opmerkingen:

Margriet zei

Mooi!!!

Jolinda Koek zei

Nou, je bent hier ookal een stuk mee opgeschoten, ik vind de kleuren echt heel mooi!

Kitty de Leeuw zei

prachtig

thea zei

Heel mooi aan het worden Helma.
Je schiet echt op.
Groetjes Thea

Jolande zei

Dat klinkt inderdaad als een heel goed verzorgd pakketje.
Je bent gelijk al een heel eind opgeschoten. Ik vind de kleuren erg mooi.

Groetjes van J.

Carra Verveen zei

Wat een beeldige kleurtjes, ik vind het prachtig!

Nienke zei

Dat wordt heel mooi.
Groetjes, Nienke.

Ineke zei

Prachtig Helma! Ja, die pakketjes van haar zijn helemaal perfect en erg goed verzorgd.

Margaret zei

I really admire mini embroidery and the colours are just beautiful.

Emma zei

Schitterend
.

gr.Emma