donderdag 7 februari 2013

The Toyshop Part 1

Speelgoed van Papier

 
Met De On Line Mini Club gaan we dit jaar bezig met Nostalgisch Speelgoed maken. We werken iedere maand met een thema ...deze maand is het thema Meisjes Speelgoed.

Ondanks het Meisjesthema had Henneke vorige week met haar Silhouette Cameo( digitale snijmachine voor papier) treinrails gemaakt van papier....dit was zo leuk om te zien bij Krin die het mocht uitproberen om er een treinbaan van te maken dat ik Henneke even hebt gemaild! Zij wilde mij ook wel wat rails toe sturen om dit te maken.  Je ziet op de foto wat een mogelijkheden dit apparaat in zich heeft...deze treinrails zijn helemaal digitaal gesneden. Verschellende leden van de groep hebben zich al in dit snijapparaat verdiept thuis of op internet.
Gisteren bracht de post de envelop vol treinrails en als verrassing nog een printje van een puzzeldoosje 1:12 met een puzzeltje van Piggelmee....de puzzelstukjes zijn ook digitaal gesneden. Dank je wel Henneke...ik ben er erg blij mee! Vandaag even een treinbaan uitgelegd en het puzzeldoosje in elkaar geplakt.


Zoals je ziet moet de rails nog wat verder uitgedrukt worden en in een kleur geschilderd worden en daarna op de baanstukken gelijmd worden.....dat komt t.z.t als het jongens speelgoed aan de beurt is in Augustus. Natuurlijk moet er dan ook een locomief komen met wagonnetjes. Toch even een grote locomotief erbij gepakt die ik in 2010 op de Waterloopleinmarkt buit maakte...zo zie je maar komt dit miniatuurtje toch een keer van pas. Straks met een leuk kleurtje helemaal goed voor een kleine treinfanaat 1:12.

Het thema van Februari is Speelgoed voor Meisjes .....wat bijna vergeten wordt door die leuke treinbaan. Dus vandaag een printje in elkaar gezet van een doos met een Nostalgisch popje erin. Dit printje had ik vorige week op Pinterest gezien en was er gelijk weg van. 
Voorlopig heb ik alles in een soort theedoos gezet omdat ik er nog niet uit ben wat voor kastje/ winkeltje ik voor mijn "Toyshop"wil. Het eerste meisjes speelgoed is er in ieder geval ....  en je merkt wel  wat voor verschillende mogelijkheden papier geeft om speelgoed te maken.

Groetjes Helma

8 opmerkingen:

Kitty de Leeuw zei

ja de cameo heeft legio mini mogelijkheden.Vind je treinrails erg leuk je popje is mooi

Clari zei

nog nooit van gehoord: een Caneo.

Maar daar kun je mooie dingen mee doen zeg.
En je pop(in de doos) is erg mooi geworden.
En de puzzel van Piggelmee zou ik ook wel willen hebben voor mijn mannetje.
Prachtig allemaal.

gr, CL.

Jolande zei

In de 'mixed media wereld' kom je zulke machines ook vaak tegen. Die treinrails is wel erg leuk.
Het meisjes-speelgoed van deze maand is ook goed gelukt, ben benieuwd wat jullie verder nog zullen gaan maken.

Groetjes van J.

Ellen zei

leuk idee Helma van de club.Ik heb toen jaren geleden in een hoedendoos een speelgoed winkel gemaakt.

Ineke zei

De treinrails zijn echt geweldig! Het popje vind ik ook erg leuk Helma!

Jolinda Koek zei

Ik heb geen idee wat ik me bij een cameo moet voorstellen, maar die rails is erg leuk. Wat een leuk project is dit.

Kitty de Leeuw zei

een cameo is een soort printer maar inplaats van tekenen snijd hij dingen uit papier of karton via de computer

adapop zei

Wat leuk die treinrails en dat andere speelgoed, groetjes Ada