vrijdag 28 februari 2014

Ik probeer en probeer en zucht

Hoi ik probeer mijn berichtjes hier te plaatsen maar het lukt me nog niet.

Lang geleden dat ik hier schreef toen was het nog punt.

Ach komt wel goed eerst teveel gedoe in privé leven.

Toch nog maar een keer proberen om een foto te plaatsen hier van mijn laatste prikwerkje.

En voor iedereen lieve groeten van Son.

donderdag 27 februari 2014

lekker knutselweer

ik ben samen met mijn vriendin via chat aan het knutselen zij gaat in Barbie formaat de spiegelzaal van Versaille maken.Nu heb ik voor haar een krukje gemaakt (moeten er 9 worden) en voor mezelf een frans stoeltje

dit is hem voor de verfbeurt


groetjes Kitty

dinsdag 25 februari 2014

Petroleumstelletje

nieuw project
 
 
Ja eindelijk weer aan een nieuw project begonnen. Ik vond dat die oude petroleum kan die in de tuin stond te verroesten maar een nieuwe bestemming moest hebben en heb mijn man gevraagd er een gat in te slijpen zodat ik deze kan omtoveren tot een petroleum winkel of iets dergelijks. Gaande weg zien we wel wat het gaat worden maar de kan is nu vanbinnen bekleed en het eerste petroleum stelletje is klaar.
 
het maken van dit petroleumstelletje
Men neme een dop van een afwasmiddel fles(zaag de dop wat lager zodat het een standaard lijkt) en een speld (bij de linker) of iets wat als klein knopje gebruikt kan worden zoals bij de rechter een sieraden oogje, boort een klein gaatje in de afwasdop en steekt daar de speld in. dan voor het kijkgaatje een dopje van de achterkant van een oorbel (links) of een mini moertje (rechts) Dan zoek je bij je man in de schuur de laatjes af voor een gekarteld rondje en een ander dingetje (geen idee hoe dat heet) en plakt dat allemaal op de tuur van de dop. dan van dik karton in de kleur van de dop (snijnaden ook op kleur brengen) knip je pootjes en die plak je er tegen aan. en klaar is je petroleumstelletje.
 

zondag 23 februari 2014

Een bed voor Fleur in de Internationale Kostschool

Fleur heeft een bed gekregen. Helemaal in Flower Power stijl, gezellig met een onderbed, zodat ze hier heerlijk met kussens en een sprei in weg kan zakken.
Het bed is gemaakt met een workshoppakketje van Workshop Alfabetje. Een matras voor het onderbed moet nog gesneden worden, maar op deze manier zie je goed hoe het spiraal gemaakt is.
De gekleurde bloemen op het front van het bed geven net het Flower Power tintje aan het bed, samen met het lapje stof wat op het bed ligt. Dit wordt haar dekbedovertrek en kussensloop.Wil je meer van de inrichting van haar kamer zien,  kijk dan even bij http://kostschool.blogspot.nl/p/slaapkamer.html

4e verdieping is af

Weer een etage afgemaakt en hier wonen vader,moeder en 3 kinderen.
Voor de hoogslaper van de ouders heb ik weer de houten lamellen gebruikt,
De tafel is van een stukje MDF en de pootjes komen uit de winkel.
Het vloerkleed is Aslan een soort plastic met een kleeflaag en daarop aldoor 
rondjes gedraaid met  kleuren katoen.

Nu de zolder nog en dan is het huis klaar.

groetjes Willy

zaterdag 22 februari 2014

Egg #21

Dit is het grote ei Cocoon
Eerst heb ik het mini ei met naaimachine garen omwikkeld, dat ging redelijk goed, alleen kreeg ik aan de boven- en onderkant punten, waardoor de eivorm verdween; geen goed idee dus en het garen heb ik er dan ook weer afgehaald.
Van de week was ik op zoek naar iets anders toen ik een zakje met mini pompoentjes tegenkwam.
De oranje heb ik met een lijmpistool op het ei geplakt. Daarna ben ik heel lang bezig geweest de pompoentjes met een prikpen te bewerken, zodat alles er wat donziger (cocoon-achtig) uit kwam te zien.
En het kleine ei  heeft nu net als zijn grote broer een hoog aaibaarheids gehalte :-)
Groetjes van Jolande

Egg #20


The Prep Egg bestaat uit allemaal plastik strikken

Bij de Action vond ik kleine plastik strikjes, waar ik de lintjes en het oogje bovenaan afgesneden heb.
Het plan was om ze te verven in de kleuren van het grote ei, maar de verf bleef niet plakken, ook niet op een laagje gesso.
Aangezien mijn mini-eieren niet precies hetzelfde eruit hoeven te zien als de grote eieren, omdat het meer om een herinnering gaat, heb ik de strikjes er zo opgeplakt.
Nou zo...dat had ook nogal wat voeten in de aarde, want echt goed plakken wilden ze niet en ik ben bang dat ze t.z.t. misschien nog wel los gaan laten, maar dat zie ik dan wel weer.


Groetjes van Jolande

dinsdag 18 februari 2014

Egg # 19

Op het grote ei "Polar Bear Ballet" zijn een onder water zwemmende moeder ijsbeer met haar jong geschilderd.
 

Voor het kleine ei heb ik op Google images gezocht naar foto's die ik zou kunnen gebruiken.
Toen ik de foto van de kleine ijsbeer gespiegeld had zag ik dat die als twee druppels water op de geschilderde versie op het grote ei leek. De kunstenares heeft vast dezelfde foto gebruikt :-)

Groetjes van Jolande

maandag 17 februari 2014

Egg #18

Ik kan absoluut niet tekenen/schilderen en daarom probeer ik andere oplossingen te vinden om de mini-eieren te maken.
Op het grote "Don't break the egg" ei, zijn heel veel dieren geschilderd.
Gelukkig heb ik toen ik aan de eggs-positie begon besloten dat mijn eieren er niet precies hetzelfde uit hoeven te zien.
En omdat ik zoveel mogelijk wil werken met dingen die ik al in huis heb, heb ik voor het mini ei kleine stickertjes (die op het ei best groot zijn) met zilverkleurige nagellak geverfd en ze toen opgeplakt.
Groetjes van Jolande

zondag 16 februari 2014

Parasols

Vanochtend scheen de zon  weer zins een lange tijd.
Dus dacht ik ,...kom laat ik eens parasols voor mijn mini mensen maken.Zo laat nu de zomer maar komen.

groetjes CLari

zaterdag 15 februari 2014

Wat workshopjes

Weer even wat Workshops gemaakt.


De wagentjes en de mandjes zijn van karton en bekleed met hoedenstro.

De hoedenwinkel kan nog wel hoedjes gebruiken.

groetjes Willy

lekker geknutseld

Heb een prototype gemaakt van Postkoets 4,5x2cm voor de speelgoedwinkel en 3 boekjes van Tinekegroetjes Kitty

vrijdag 14 februari 2014

verder met de hal van het Franse huis

Inmiddels heb ik spiegelfolie gekocht, dus de spiegel is ook klaar. Altijd fijn om snel nog een blik in de spiegel te kunnen werpen voordat je naar buiten gaat!
De lamp doet het, is gelijk een stuk gezelliger.
Er was al begonnen met het aanleggen van electriciteit, maar ik ga het systeem van Sun gebruiken, heb een stroomblokje gekocht; adapter hadden we nog liggen, en het werkt super makkelijk ( behalve dan de stroomdraadjes tussen de klemmetjes zien te krijgen, heb ik nog geen handigheid in...).

Gezellig he?

Toen was het zaak om de vloer nog netjes af te werken; eigenlijk wilde ik profiellatjes kopen, maar mijn geld was op ( nou ja), dus heb ik thuis latjes gezaagd en met de Dremel daar groeven in gemaakt.
Over het algemeen lopen ze recht, maar als je goed kijkt...... maar dat hoort ook een beetje bij de sfeer van het huis.
Zo met de plinten maakt het alles gelijk een stuk mooier. Nu nog die aan het plafond, ben nog aan het nadenken hoe ik dat ga doen.
 

woensdag 12 februari 2014

Rudolph rug zakjes

normaal is het in 1/1 een kerstboom versiering ...
 

maar ik zag er in : toffe rug zakjes
 

en hier zijn ze ....
 


 
Gr,Corine

WinkelsGelijk maar even mijn speelgoed winkel en mijn berenmakerswinkel laten zien. Het was een bestaande speelgoedwinkel annex woonhuis, maar ik vond hem niet mooi en heb hem in stukken gezaagd. De voorpui ligt in de verf als de kleur mij bevalt laat ik hem van de week nog zien. 
Groetjes

mijn borduurseltjes

Even mijn borduurseltjes tonen, Het onderste is een merklapje en het bovenste een yorkje dat ik ga afwerken als kussentje.
Groetjes

maandag 10 februari 2014

kersthartje deel 2

Deze maand heb ik meer zitten borduren, heb een goede stok achter de deur, haha.
(zaterdag op een hobbybeurs in Heinkenszand drie nieuwe borduurseltjes voor het Franse huis  gekocht, maar daar schrijf ik later meer over).

Ook raak ik het kerstborduren een beetje beu, ben toe aan nieuwe kleurtjes en een nieuw motiefje.
Maar ik ben heel gedisciplineerd en gestructureerd: dit moet eerst af.

Zo ver was ik een maand geleden:


En zover ben ik nu:
De foto's zijn  niet echt mooi, maar het geeft wel een indruk.

Nog een Kerstborduurtje........


Ik heb deze maand niet zoveel geborduurd alleen de laatste week weer wat  borduurwerk opgepakt. Ik wilde eigenlijk met wat nieuws beginnen, had ik zin in, maar ja de twee mini kerstsokken moesten nog afgewerkt worden en in dat klusje  had ik weinig zin de afgelopen weken. Verder had ik nog een 1 : 1 bordduurwerkje wat ik van mijn zoon gekregen had van Sinterklaas.....een soort kerstkussentje/ hanger die je kan vullen met lavendel of gewoon met fiberfil. Het is een borduurpakketje van Atelier Steekje & Kruisje ( zie in de linkerkolom op mijn blog) . Ze hebben hele leuke dingen in de webwinkel en soms ook gratis borduurpatroontjes. De moeite waard om even te kijken.
 Met de Kerst had ik de voorkant bijna geborduurd. De achterkant hoefde niet volgens de beschrijving van het borduurpakketje. Ik vond dat maar kaal en bedacht dat het wel leuk zou zijn het jaartal 2013 hierop te borduren. Het was pas vorige week dat ik er echt mee begon. Ik heb cijfers er bij gezocht die bij de voorkant paste en ik heb het verder geborduurd naar eigen idee. Gisteren was dit klaar en vandaag heb ik het rood witte lint  door de gaatjes rand geregen. Nu nog de zijkanten en de bovenkant vast naaien, vullen en het rood/witte band als hanger er aan maken.
Tijdens het borduren van de voorkant had ik me bedacht dat het hert/eland wel heel leuk  zou zijn voor een mini kussentje en ik wilde dit ook graag uit proberen. Gisteren ben ik toch nog hiermee begonnen ook al is Kerst al 1,5 maand voorbij  want als ik dit laat liggen tot de komende Kerst dan komt het er vast niet meer van en is de inspiratie weg. Dus gewoon doen dacht ik. Je hebt het borduurwerkje al gezien op beide foto's.
Hier  is het nog even uitgelicht:
Het kussentje wordt 4cm bij 4cm . Het hert/eland is met 1 draadje rood DMC borduurzijde geborduurd in kruissteek.
De sneeuwvlokjes zijn met 1/12 draadje antiek goud metallic garen van DMC geborduurd dus 1 draadje heb ik nog een keer gesplitst. Het borduren met dit garen was een lastig werkje  want het metallic borduurgaren borduurt niet echt fijn. Je kan een kruisje of 10 maken en dan is het gouddraad versleten en is het weer afhechten  maar de aanhouder wint zoals je ziet! het geeft een mooie schittering wat je niet zo goed kan zien op de foto.  Nu nog het afwerken....het kussentje en natuurlijk ook de kerstsokken van vorige maand.   

 

Groetjes Helma

10 februari de Ram

Weer een maand verder.

Het is me ondanks onze nieuwe huisgenoot toch gelukt om te borduren.

Maar eerst maar eens de boosdoenster.
1 week bij ons en 10 weken oud.Op dit moment is zij 15 weken oud.
Ondeugend, ontdekkend en heel lief! 

Tijdens de momenten dat ze verplicht in de bench is of in slaap is gevallen zie ik mijn kans schoon en werk kleine beetjes aan mini.

Dit was vorige maand.

Deze maand ben ik tot hier gekomen.
Ook nu weer een lelijke foto, terwijl het origineel wel goed is.
Heel vervelend.

De kleuren rood hebben net zoveel moeite gekost als de kleuren groen.
Ik heb ook diverse malen moeten uithalen en dat zie je goed bij rood.
Maar één gevulde hoek en één hoek gevuld op een paar steken groen na...........ik ben tevreden.
Kijken hoe ver ik volgende maand ben.

Groetjes Thea
Alweer de 10e!

Ongelooflijk hoe snel een maand voorbij is......
Niet heel veel geborduurd, maar ik doe van alles tussendoor en wil niet te snel gaan met dit kleedje! Er moet nog wel wat te doen overblijven voor in de vakantie ;-)
mijn kruisjesteek werkjes


 
deze is deze juist gedaan .... nu nog omlijsten


nu ga ik een ander starten maar eerst wat opruimen

Gr,Corine

zondag 9 februari 2014

Egg #17

Dit is het originele ei "Amplified"

en dit is mijn mini versie
het is nog niet helemaal af, want er moet nog een inimini slotje op en daar moet ik nog eens tegenaan zien te lopen.
Maar ook zonder slotje mag het ei wel in de eggs-positie.

Groetjes van Jolande

airbrush en mini,s

ben best trots heb een mooie airbrush gekocht en dit papieren bedje er mee gebrushed en dit is resultaat van een middag stoeien ermee Eerst was de verf te dun vandaar de spetters en toen was de verf goed bovenste laag is egaal
groetjes kitty