dinsdag 25 februari 2014

Petroleumstelletje

nieuw project
 
 
Ja eindelijk weer aan een nieuw project begonnen. Ik vond dat die oude petroleum kan die in de tuin stond te verroesten maar een nieuwe bestemming moest hebben en heb mijn man gevraagd er een gat in te slijpen zodat ik deze kan omtoveren tot een petroleum winkel of iets dergelijks. Gaande weg zien we wel wat het gaat worden maar de kan is nu vanbinnen bekleed en het eerste petroleum stelletje is klaar.
 
het maken van dit petroleumstelletje
Men neme een dop van een afwasmiddel fles(zaag de dop wat lager zodat het een standaard lijkt) en een speld (bij de linker) of iets wat als klein knopje gebruikt kan worden zoals bij de rechter een sieraden oogje, boort een klein gaatje in de afwasdop en steekt daar de speld in. dan voor het kijkgaatje een dopje van de achterkant van een oorbel (links) of een mini moertje (rechts) Dan zoek je bij je man in de schuur de laatjes af voor een gekarteld rondje en een ander dingetje (geen idee hoe dat heet) en plakt dat allemaal op de tuur van de dop. dan van dik karton in de kleur van de dop (snijnaden ook op kleur brengen) knip je pootjes en die plak je er tegen aan. en klaar is je petroleumstelletje.
 

11 opmerkingen:

Minimax-ww zei

Wat een vondst, ben zo benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn.

groetjes willy

Kitty de Leeuw zei

wat een leuk idee graag veel foto,s hoe het vorderd

Kleine Vingers zei

Leuk hoor!

Nienke zei

Leuk gedaan. Alleen vind ik het zonde van de kan. Ik zoek er al jaren een, maar vind die ik zie behoorlijk aan de prijs. maar het wordt wel heel leuk.
Groetjes, Nienke.

Clari zei

Wat een leuk idee. Maar ik vind het ook wel een beetje sonde van die antieke oliekan om daar een gat in te zagen.Maar het is wel heel leuk om daar een petroleumwinkel in te beginnen.
Ik ga je volgen hoe het word.

gr, CL.

Margriet zei

Wat een leuk idee en zo heb je tenminste nog wat aan die oude kan :-) Het kleine petroleumstelletje ziet er hartstikke leuk uit!

Remco zei

Hoe kom je op het idee, gaaf zeg.
En dat petroliumstelletje ziet er ook super uit zeg!

Ineke zei

Geweldig idee Jolanda en het kleine stelletje ziet er erg leuk uit! Ben benieuwd naar het vervolg!

Jody zei

Leuk project!

gr Jody

Jolande zei

Wat een leuk projekt!
Ik vind het niet zonde hoor, als het ding toch maar in de tuin staat te verroesten, dan is dit toch een stuk beter en leuker.

Groetjes van J.

JolandaW zei

Het is idd niet zonde hoor want hij was echt helemaal verroest aan de binnenkant en al bijna door ook. Helaas nog niet veel verder gekomen door operatie maar het gaat de goede kant op dus ik hoop verder te gaan deze week