donderdag 10 juli 2014

" The Lighthouse at the Sea " Part 1


Het is al weer de 10e van de maand dus tijd voor een update van een miniatuur borduurwerkje. Het is hier vakantietijd en ik ben net terug van een weekje Texel.  Ik heb genoten van dit mooie waddeneiland, gewandeld , gefietst, mooie zonsondergangen gezien , en ik heb gelezen in mijn nieuwe boek "Het huis aan de Gouden Bocht" ( een aanrader voor iedere poppenhuisliefhebber , voor meer informatie zie hier ). 
En natuurlijk ook geborduurd.........
Ik heb vlak voor dat mijn vakantie begon nog gauw een borduurpakketje van Felicity Price besteld bij ''de Silly Sisters". Het borduurwerk van het vloerkleed "Floral/Ribbon waar ik mee bezig ben is niet echt met het blote oog te zien en het leek me leuk om gewoon ontspannen en op ieder moment te kunnen borduren tijdens mijn vakantie. Vandaar dit borduurwerkje met borduurstramien van 10 draadjes per cm. Ik zag een leuk pakketje van een vloerkleedje uit de serie "ships" van Felicity Price dus heel toepasselijk voor mijn vakantie en straks goed te gebruiken in mijn strandhuisje/annex winkeltje met een zeethema.
De eerste avond op vakantie (30 juni) heb ik een begin gemaakt om  de rand van het  borduurstramien  om te slingeren  om rafelen te voorkomen.

Hier op de foto te zien dat ik hier net  mee klaar was


Zie verder op mijn blog ( i.v.m. de lengte)


Groetjes Helma


5 opmerkingen:

Jolande zei

Wat een mooi vloerkleedje is dat geworden.
Ik vind de patronen van Felicity Price erg leuk, ik heb een boek van haar waarin ook een nautisch hoofdstuk is.
Daar heb ik een kleedje uit gemaakt voor het zeemanshuis.
Het stukje over het boek van de Gouden Bocht vond ik ook leuk om te lezen, ik heb lang geleden op de Gouden Bocht gewerkt.
Ik ben benieuwd naar je strandhuisje/winkeltje.

Groetjes van J.

Kitty de Leeuw zei

nu ja ik had dus geschreven dat ik het leuk vond ook het boek

Margriet zei

Klinkt goed dat boek!
En je borduurtje past mooi bij Texel. Wij hebben gisteren een heerlijke dag op Texel doorgebracht, we hebben Jasmijn weer opgehaald van een midweek Meidenkamp daar.

Ineke zei

Ja, in je vakantie wil je toch het liefst een werkje wat je zo kunt oppakken en daar is dit een mooi voorbeeld van! Erg leuk patroontje!

Clari zei

Wat een mooi verslag en mooie foto's van je vakantie.
Maar je vloerkleed is nog mooier en wat een tempo van borduren.
Het is Prachtig.

gr. CL.