donderdag 5 december 2013

Sinterklaasfeest in Miniatuur


Hoor de wind waait door de bomen,
Hier in huis waait zelfs de wind
Zou de goed Sint nog komen
Nu hij 't weer zo lelijk vind
Nu hij het weer zo lelijk vind

Ja hij rijdt in donk're nachten
Op zijn paardje oh zo snel
Als hij wist hoezeer wij wachten
Ja gewis dan kwam hij wel 
Ja gewis dan kwam hij welTerwijl ik dit blogje schrijf, stormt het, het stortregent met onweer en hagel....toepasselijker kan toch niet het bovenstaande Sinterklaaslied...dit weer is in vroegere tijden vast vaker op pakjesavond geweest.

Gelukkig is in miniatuurland is wel de zak van Sinterklaas bezorgd. Kijk maar eens:
Twee dagen terug had ik het ineens het idee voor "de zak van Sinterklaas". Ik heb toen een borduurstofje er bij gezocht wat een beetje op jute leek. Netjes even omgeslingerd met naald en draad en toen een dag in een bak met koude thee gelegd om nog meer de jutekleur te krijgen. Na een nachtje drogen kon ik gaan borduren. Eerst de voorkant die je op de eerste foto ziet en later kreeg ik het idee de achterkant ook nog te versieren. Ik dacht eerst het woord Spanje of Madrid erop te borduren maar ja dat vond ik na enige tijd toch een beetje standaard. Ineens kwam het idee van de chocoladeletters ...dus aan de slag gegaan en heb de letters  in alle soorten maten geborduurd!
Vandaag was het mijn hobbydag dus ik had alle tijd het borduurwerk af te maken. Vanmiddag de Sinterklaasboekjes ,de chocoladeletters en de chocoladeletterdoosjes er bij gemaakt.

Ik wil Nella bedanken voor het borduurstofje wat ik een tijdje geleden van haar kreeg...super stofje om jute na te bootsen, Nella...excuses dat ik het in de thee heb gegooid. Wil  ( Minidesign) jij ook bedankt voor het leuke printje van Sinterklaasboekje van Rie Cramer 

Aankomend weekend wordt het Sinterklaasfeest hier in het echt gevierd maar zo met het maken van deze miniatuurtjes was het echt 5 december vandaag.

Groetjes Helma


6 opmerkingen:

Jolinda Koek zei

Wauw, wat mooi, Helma! En zo toepasselijk!

Margriet zei

Heel erg leuk Helma!

Kitty de Leeuw zei

heel leuk gemaakt Helma

Nienke zei

Wat heb je dat leuk gedaan. Echt Sint.
Groetjes, Nienke.

Minimax-ww zei

zo leuk en de choco letters ... mooi

groetjes willy

Clari zei

Die zak is echt goed gelukt.
En die letters met doosjes ook.

gr, CL.