dinsdag 10 december 2013

Geborduurde Kerstsok Part 5


Het is weer de tiende van de maand.

De tweede Kerstsok van Janet Granger is aan de beurt als borduurwerkje  in de weken voor Kerst. In Februari vertelde ik dat  in November de tweede Kerstsok zou volgen die ik vorig jaar met Sinterklaas had gekregen. Het is een maandje later geworden en ook nog eens niet die Kerstsok maar de Kerstsok die ik in Oktober heb gekocht op de DollHouse Nederland Show in Apeldoorn . De tweede kerstsok is even uit zicht hier namelijk. Ik heb overal gezocht maar kan de sok niet vinden . Laten we het er maar even op houden dat  ik deze Kerstsok te goed heb opgeborgen......ehhm. Nou ja dan is die kerstsok volgend jaar aan de beurt heb ik me bedacht....het was trouwens wel een leuke met de drie wijzen uit het oosten en de ster van Bethlehem. Maar nu is dus ,vervroegd ,de Victorian Girl aan de beurt. Net als de eerste sok wordt het geborduurd op 40 count Silkgauze en metallic borduurgaren. De laatste dagen heb ik een begin gemaakt met het borduurwerkje.

Het is heel leuk om aan het victoriaanse  meisje te borduren want je ziet het groeien . Het is een heel fijn patroon zodat het heel mooi uitkomt. De kerstsokken zijn 4 cm lang dus ze kunnen straks met leuke miniatuurcadeautjes gevuld worden. Bij de afwerking blijft de bovenzijde open namelijk en er komt een ophanglusje aan.
Nu ik een foto heb gemaakt zie ik ook een foutje in de groene achtergrond dus dat wordt nog even weer uithalen.  Dit is geen leuk karweitje met het metallic borduurgaren ...dit zal meer wegknippen worden dan uithalen maar ik laat het niet zitten . Het is mijn eigen schuld want ik heb weer beneden zitten borduren met een iets mindere loep als boven.


Wie zich afvraagt hoe het met de pantoffeltjes is dan kan ik vertellen dat het nog net zo ligt al vorige maand.
Ik heb de keus uit twee afwerkingen en ik ben nog aan het wikken en wegen welke het gaat worden. Daarnaast heb ik me bedacht nog een stukje van het 60 count Silkgauze voor een piepklein borduurwerkje te gebruiken....eigenlijk zonde om dit zo weg te knippen en nu zit het nog mooi ingespannen in het kartonnetje........maar als ze klaar zijn laat ik ze zeker zien.


 Groetjes en tot de volgende keer,


Helma

6 opmerkingen:

Kitty de Leeuw zei

wat geweldig mooi

Jolinda Koek zei

Dat wordt een leuke kerstsok. (Je hebt me op een idee gebracht).
Je schiet al aardig op!

Ineke zei

Het mysterie van de verdwenen kerstsok...... Hopelijk komt hij weer tevoorschijn! Deze wordt in ieder geval ook geweldig mooi. Ben benieuwd wat je nog maakt van het resterende gaas van de pantoffeltjes.

Margriet zei

dit is wel een heel leuke!!! jammer dat je weer een stuk moet uithalen!

Clari zei

Het is jammer dat je een sok kwijt bent, maar misschien komt hij nog terecht.
De tweede sok word erg mooi met dat meisje. Maar ik zie niet wat je nu moet uithalen. Ik zou er ook niet aan beginnen als ik jouw was.

gr, CL.

Nienke zei

Gave sokken.
Groetjes, Nienke.