zondag 13 januari 2013

Kerstballen breien met.......

Nou ja Kerstballlen.......het is een  Minikerstbal geworden met een doorsnede van 0,7 mm. Niet een patroon van   Arne & Carlos maar van Annelies de Kort. Ik neem aan dat het boek van Arne & Carlos wel als inspiratiebron heeft gediend want denk je aan een gebreide kerstballen dan denk je aan dit breiende tweetal.
Het is gisteren als een verlaat kerstcadeautje gegeven aan Suzanne , mijn poppenhuisknutselvriendin,
verwerkt in een kerststukje. Het kerstbakje is 2,4 mm x 2,4 mm klein. Het was dit keer erg moeilijk om een gezamenlijke datum te plannen voor de knutselochtend vandaar deze late gift.  
Suzanne is de het laatste twee jaar ook veel  1:1 bezig met het maken haakpatronen en breipatronen en de kerstballen had ze ook al een keer 1:1 gemaakt dus leek me dit een leuk idee.
Ik heb gelijk even een boekje erbij geprint 1:12 van Arne & Carlos.
Het is wel een breiwerkje waar je echt je aandacht bij moet houden, het is in elke naald wel anders, eerst veel meerderen en dan inbreien en daarna weer minderen en dat op naald 0,8 mm. Daarna heb ik de kerstbal gevuld met een houten kraal van 0,6 mm. Het resultaat is in ieder geval erg leuk!


Van Suzanne kreeg ik verschillende items voor in een kerstkamer/hoekje/kraam een kaartenhouder Santa Claus pantoffels, een bloempot Engel, Kerstkaarten waarvan 1 minuscuul klein geborduurd en nog een staande kaartenhouder gemaakt van een klein knijpertje met een rendier hoofd. 

Deze kleine miniaturen waren verpakt in een leuk cadeauzakje waarop dit 1:1 gehaakte kerstmannetje op was geplakt.Groetjes Helma

11 opmerkingen:

Ineke zei

Wat een prachtige kerstspullen allemaal, de bal vind ik ook een kunstwerkje!

Jolande zei

Nou denk ik toch aan een aantal mensen als ik iets over gebreide kerstballen lees, maar van Arne en Carlos heb ik dus nog nooit gehoord.
Ik vind het kerststukje met de gebreide kerstbal erg mooi.
Je gekregen kadootjes zijn ook heel leuk.

Groetjes van J.

Thea65 zei

Leuke uitwisseling van cadeautjes weer

Kitty de Leeuw zei

ooh wat leuk dus het kan echt zo klein ik heb een heleboel patroontjes gedownload met kerstballen als ik Julia(een dame in 17e eeuwse gebreide kleding( klaar heb ga ik er een proberen

Jolinda Koek zei

Je hebt mooie cadeautjes gekregen, en dat kerststukje is echt erg leuk!

Nienke zei

Wat een leuke cadeaus gaven jullie elkaar. Die bal lijkt me ook lastig. Ik had wel al de mannen bekeken en ook Annelies. Maar ik begin er niet aan hoor.
Groetjes, Nienke.

Jollie zei

Prachtige kerstbal en de rest is ook erg mooi! :)

Gr. Jollie

Jody zei

O wat supergaaf weer en die kerstbal gebreid vind ik helemaal te gek!

groetjes
Jody

Clari zei

Erg leuke kerst kadootjes.
Maar die kerst bal Halma vind ik een kunst werk. Wat knap !!!!!

gr, CL.

Ellen zei

Leuk kadootje Helma dat kerststukje knap hoor!

Wil Minidesign zei

Lijkt me voor supergevorden zo'n kerstbal!
Applaus Helma!!!