zondag 1 april 2012

Workshop lantaarntje

Zo gemakkelijk te maken, met materialen die (hopelijk) iedereen wel heeft liggen en de variaties zijn ontelbaar...een lantaarntje. Ik blijf bij het zalige lentegevoel wat ik heb, laat de zon maar komen!

Wat is er nodig?
Mooi papier
Schaar
Lijmstift
Potlood
Kraaltje
Borduurgaren
Ponsje hart en ponsje vlinder (of andere ponsjes)

Stap 1: Patroontje maken
Neem een klein stukje dik papier (vierkantje van 4 cm) en vouw dit in doormidden. Teken een half huisje. Knip dit uit en vouw uit om te kijken of de vorm je zint.
p.s: door te tekenen op dubbelgevouwen papier en het daarna uit te knippen, krijg je de perfecte identieke zijden van elke vorm die je kunt bedenken!
Stap 2: Huisje knippen
Knip een strook mooi papier uit van 4 cm bij 18 cm: gebruik het dubbengevouwen patroon om 6 keer het huisje op te tekenen. Knip hierna de 6 huisjes uit.


Stap 3: Hartjes ponzen
Neem het ponsje met het hart en pons elk huisje precies in het midden. Ik gebruik de vouwlijn als hulpmiddel en draai het ponsje om zodat ik het midden precies kan bepalen.


Stap 4: In elkaar plakken
Plak de gevouwen huisjes op elkaar en laat drogen. Plak nog niet de laatste muurtjes...het huisje moet nog open kunnen voor het ophangdraadje.

Stap 5: Versiering
Kleur de snijranden in met viltstift of inkt, ik heb zelf  'distress ink' gebruikt.

Knip ongeveer 16 cm van het borduurgaren, vouw dit doormidden en knoop een knoopje aan de bovenkant zodat je een lusje krijgt waaraan je het huisje kan ophangen. Rijg een kraaltje aan de draden en schuif dit door tot het knoopje.

Leg de draad in het opengevouwen huisje en bepaal waar de kleine vlinderponsjes moeten komen. Plak de twee vlinderponsjes op elkaar en plak daarna de laatste muurtjes van het huisje dicht.

En...klaar!! Leuk om op te hangen in de tuin of op de varanda van het poppenhuis. Veel plezier ermee!

4 opmerkingen:

trompke zei

Wat een leuk idee! Bedankt!

Drora's minimundo zei

Lovely! Thanks for the tutorial.
Hugs

Lisette zei

Heel erg leuke workshopje!

Ingeborg zei

Wat een leuk workshopje, die ga ik beslist maken, er komt binnenkort een tuinfeest aan. Dank je wel.