maandag 22 december 2014

prettige dagen

Hallo ook al kom ik niet meer zo vaak hier wens ik jullie een prettige kerstdagen en een goed uiteinde en een gezond en fijn nieuwjaar toe


groetjes Kitty

maandag 15 december 2014

Vip dag Creaturen

De Vip dag was een geslaagde dag!  De dames zijn lekker bezig geweest met de workshop markiezen maken.
woensdag 10 december 2014

10e vd maand - Zeemeeuw

Ik ga ook weer borduren. Zo gezellig om elke maand de vorderingen van Helma, Jolinda en overige deelnemers te mogen zien.
Maar even niet verder met mijn Perzisch Tapijt hoor, lukt me gewoon even niet, te priegelig. Maar omdat het wel kriebelt heb ik op de beurs in Assen een leuk klein pakketje bij Melissa gehaald. Altijd leuk om te maken voor een evt. Nautisch tafereeltje!
 
 
Ik hoop volgende maand begonnen te zijn.

The Lighthouse at the Sea Part 4

Het is weer tijd voor een update van mijn borduurwerk.

De vorige keer was ik met het tweede kussentje begonnen. Het kussentje met het schip is deze maand  helemaal af geborduurd.


Daarna was het derder kussentje aan de beurt.....een watervogel.
Het borduurpakketje was voorzien van borduuzijde voor twee kussentjes en er zaten twee patronen bij : van het schip en de watervogel. Het kussentje met de vuurtoren maakte ik vanaf een kleine foto  vanaf voorkant omdat ik die zo goed bij het vloerkleed vond passen. Ik was me vanaf het begin dus bewust dat er mogelijk te weinig borduurzijde zou zijn voor drie kussentjes. Ik heb dan ook al twee keer deze maand bijna het borduurgaren van het merk Anchor voor de zekerheid willen bijbestellen maar toch beide keren niet gedaan. Nou, ik heb net de laatste steekjes geborduurd en heb van het lichte blauwe borduurzijde 3 cm over. Gisteren had ik daar nog een hard hoofd in of er zijde genoeg zou zijn.......maar toch lekker verder geborduurd en zie het is nu echt gelukt.  


 
Nu is de afwerking aan de beurt. Het stofje wat ik nu in mijn hoofd heb zitten moet opgezocht worden. Het is een tegenstofje wat ik ooit gebuikt heb voor een spijkerjasje van een van mijn zonen op peuter leeftijd. Ik moet dus de komende dagen de zolder af gaan struinen. Het is een streepjes stof en ik heb het idee dat dit er bij zou kunnen passen qua kleur en uitstraling.Het wordt dus komende maand vervolgd .......


Groetjes Helma

P.S nu ik de laatste foto geplaatst heb zie ik dat ik nog een rand van het donker blauw moet borduren bij de watervogel....dus toch nog niet helemaal klaar.......en geen zijde genoeg....nog 15 cm en daar red ik het niet mee. Dus toch maar zijde bestellen.


Kussentje is af!

Het kussentje is af, maar helaas ben ik niet tevreden.
Het staat wel mooi op de zitting van het stoeltje, maar omdat ik teveel aan de rand heb geborduurd, komt de afbeelding niet in het midden. Geen gezicht dus!
Ik had er een foto van gemaakt, maar die was niet goed, en intussen had ik het alweer eraf gehaald.

Dus nu maak ik er wel een gewoon kussentje van en leg dat op een stoel in de salon, en voor de stoel in de keuken ga ik een andere oplossing zoeken.

O, wat baalde ik vanmorgen, voortaan begin ik in het midden van een lapje....................

 Zo is het dus geworden, wel leuk, maar ja...

een maand geleden

dinsdag 2 december 2014

Workshop Markiezen

Workshop Markiezen
In diverse kleuren verkrijgbaar!
Blauw/ wit
Rood/ wit
Zwart/ wit
Grijs
Donkerblauw
Etc.


Voor de liefhebbers ook met eigen logo te verkrijgen!
Elke maat is mogelijk op aanvraag.
 
 
Zie webshop